Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Blogs



Αναλογιζομενος τα σχολια ενος πολυ γνωστου Ελληνα πολιτικου περι των blogs εχω μια απορια..Οποιος θελει μπορει να απαντηση..θα χαρω να ανοιξει ενας διαλογος..


Ιδου η απορια λοιπον...

Θεωρείται οτι η άρση ανωνυμίας των blogs, μπορεί να επιφέρει περισσότερο την δημοκρατία εφόσον θα υπογράφουμε επώνυμα όσα λέμε ή είναι ένας τρόπος επιβολής εξουσίας καθώς ίσως πολλοί δεν θα τολμάνε να λένε αυτά που πιστεύουν επώνυμα?

7 σχόλια:

  1. Για ποιο λόγο αυτός που πρεσβεύει κάποιες απόψεις να μην θέλει να κοινοποιήσει και το όνομα του;
    Κατ εμε οποιος επιχειρηματολογεί δεν έχει λόγο να "κρύβεται" πίσω απο την ανωνυμία.
    Ενδεχομένως να υπάρχει μια κάποια επιβολή εξουσίας, απο την άλλη η "αντίσταση" του καθενός απέναντι σε αυτήν σίγουρα δεν θα επιτευχθεί στρουθοκαμηλίζοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διονύσια εγώ θα συμφωνήσω ότι σε μια πραγματική δημοκρατία ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να λέει τα πράγματα επώνυμα, τι γίνεται όμως όταν σε ένα κράτος όπως οι Ελλάδα, όταν κάποιος ακόμα και με στοιχεία βγαίνει και λέει πράγματα και αντί κάποιοι αρμόδιοι να ψάξουν το θέμα παραπέρα, δέχεται μηνύσεις από πολίτικους ως συκοφαντικές ακριβώς επειδή τόλμησε να μιλήσει, και φυσικά τα επώνυμα media να αποκρύπτουν οτιδήποτε δεν συμφέρει μερικούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλασσική περίπτωση Troktikou..
    Αυτό ανέκαθεν γίνονταν, το θέμα είναι το τώρα και το μέλλον.
    Θα συνεχίσουμε να συναινούμε σιωπηρά ή θα πατάξουμε την τρομο - κρατία;
    Ψηφίζω το δεύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα ήθελα να φέρω παραδείγματα με ονόματα και συγκεκριμένους χώρους, άλλα το Τρωκτικό ήταν ένα παράδειγμα - αν και εκεί παίζανε και άλλα -.

    Δεν έχω καμιά αμφιβολία - άλλωστε επικαλούμαι πολύ έγκυρες πηγές - ότι στο προσεχές διάστημα θα τεθεί στην Βουλή ψήφισμα περί της ανωνυμίας των blogs..

    Το θέμα είναι..κατά πόσο θα τολμήσουν μερικοί να γράφουν για όσα ίσως πραγματικά συμβαίνουν με κίνδυνο να γίνουν έρμαιο εφόσον δεν έχουν τις απαραίτητες γνωριμίες και επιρροές ώστε να μην διωχτουν ποινικά από αυτούς που θα έπρεπε να κατηγορούνται για τις πράξεις τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποιό λόγο από την άλλη να δηλώνονται όλα επώνυμα? Ξεκινώντας από αυτό τον περιορισμό καταργείται η έννοια της δημοκρατίας. Είμαι υπέρ της ανωνυμίας σε όλους τους χώρους γιατί πολύ απλά δεν είναι τρόπος συγκάλυψης στοιχείων αλλά τρόπος έκφρασης μιας συνολικής παραίτησης από μια κοινωνία που δεν ακούει και δεν σέβεται κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τέλος σε αυτή την ταμπελοποίηση των πάντων του στυλ "ΤΡΩΚΤΙΚΟ" και δεν συμμαζεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδιαφέρουσα προσεγγίσει για Δημοκρατία Κατερίνα, αλλά η αλήθεια είναι κάπου πάντα στην μέση. Γιατί δεν θα υπήρχε πρόβλημα κάποιος να μιλάει επώνυμα αν είχε την εξασφάλιση ότι κάποιοι περισσότερο δικτυωμένοι και με εξουσία δεν θα του κάνανε την ζωή πατίνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή